Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tűz óceánja :  A történet Hopkinsról és musztángjáról szól, akik idegenként egy idegen országban, első amerikaiként és első nem-arab fajtájú lóként részt vesznek a világ legkeményebb túlélőtúráján, a nevezetes sivatagi versenyen. A film főszereplője Viggo Mortensen, aki Hopkinst alakítja.

                   

Vágta: Az élet lóverseny. E film három főszereplőjének biztosan az: számukra a lovi kárpótlás mindenért, amit elvesztettek és jutalom mindazért, amit sosem nyertek meg. Egy karrierje mélypontjára kerülő zsokét (Tobey Maguire), egy szörnyű tragédiákból kilábaló milliomost (Jeff Bridges) és egy öregedő cowboyt (Chris Cooper) egymás mellé sodor a véletlen. 

 

A suttogó : Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik, ezért eget-földet megmozgat, hogy találjon egy suttogót, azaz egy olyan embert, akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Megtudja, hogy Tom Booker (Robert Redford) éppen ilyen valaki, ezért a lóval és a gyerekkel elutazik a férfi otthonába, Montanába, hogy a segítségét kérje.
Amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló baleset által összetört életét, a lány édesanyjával egymásba szeretnek...

 

Szabad mint a szél: 1914-ben, röviddel az első világháború előtt Németországból nagy teherbírású bányalovak érkeznek a németek Afrikában működtetett bányáiba. A hosszú tengeri út során az egyik kanca kiscsikónak ad életet. A parton azonnal elszakítják anyjától a haszontalan kicsit - a bányában nincs szükség a gyengékre és nincs senki, aki törődésre érdemesnek találna egy kiscsikót.
A magára hagyott újszülött minden bizonnyal hamar elpusztulna, ha egy közelben dolgozó árva kisfiú nem viselné gondját. A világháború zűrzavarában a megerősödött csikó megszökik és a közeli sivatag felé veszi útját...
 

 

Szilaj: Szilaj, a vad és fékezhetetlen paripa társainak vezetője, védelmezője. Egy napon harmonikaszót hoz felé a szél a hegyekből, ő pedig elindul, hogy megtudja az ismeretlen hangok eredetét. A távolban szokatlan fényeket pillant meg, és ez végképp felkelti kíváncsiságát.
Egy tábor tüzét fedezi fel, körülötte pedig furcsa lények - emberek -, akiket szintén sosem látott. Az első találkozás azonban drámai fordulatot hoz: az emberek lasszóval elfogják Szilajt, magukkal viszik, majd eladják a lovasság katonáinak. Az Ezredes megparancsolja, hogy törjék be a lovat, de az egymás után próbálkozó katonák nem járnak sikerrel. Az Ezredes ekkor taktikát vált, kikötözi Szilajt - de enni-inni nem ad neki.
Ekkor felbukkan egy "kétlábú", egy fiatal dakota indián, Kis Patak, aki maga is az ezredes foglya...

 

 Az álmodó: Ben Crane (Kurt Russell) a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer (David Morse), a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale (Dakota Fanning), Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

 

 Fenyvesvölgyi kalandok: A Bonnie Bryant regénye alapján készült filmsorozat egy lovas-iskolában játszódik, ahol a 12 éves tini-lányok a mindennapi elfoglaltságaik mellett már időnként a fiúkról is álmodoznak. A három főhős Carole, Stevie és Lisa bájosak és kedvesek, napjaik vidáman telnek, csak a gonosz Veronica csípős megjegyzései vetnek néha árnyékot a kellemes hangulatra. Fenyvesvölgy pedig maga a gyermekparadicsom, ahol a lovas-élet kalandjaiba nyerhetünk bepillantást, amely tökéletes kikapcsolódást nyújt az egész család számára.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

k.gabica@citromail.hu

(Szerky, 2010.05.19 22:27)

Sajnos nincs meg. És köszönöm.:D

donaczigreta@hotmail.com

(Réka, 2009.10.24 09:37)

Nagyon jó az oldalad!!! Am még van a Vakvágta a jövőbe : http://media.port-network.com/picture/instance_1/38720_1.jpg nem egy népszerű film de szerintem nagyon jóóó :DD

???????????

(Gabica, 2009.03.06 18:44)

Nekem megvan mind a 2 :)

:-/

(Gabica, 2008.11.14 18:32)

Ha megvan a Hidagló(A tűz óceánja)majd kölcsön adod??
Köszyy PuSsSs<33

:-)

(Niki, 2008.06.07 10:28)

Ha neked megvan a Vágta című film majd kölcsön adod??????????