Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életünk legnagyobb horderejű döntései közé tartozik, hhogy veszünk-e lovat vagy pónit, vagy sem, s ezért nagyon fontos, hogy minden kapcsolódó témát alaposan körbejárnunk, mielőtt elgondolkodnánk a vásárláson. Álljunk ellen a kisértésnek, ne "szeressünk bele" a lóba, és ne vegyük a fejünkbe, hogy éppen ez kell! Mielőtt bármit is tennénk, azt kell eldöntenünk, ,milyen ló a legalkalmasabb nekünk. Nézzünk meg és próbáljunk ki minnél több lovat, és annyiszor ellenőrizzük mindent, ahányszor csak lehet, csak aztán váljunk meg a nehesen megkeresett pénztől.

 

 

                                          Lóvásárlás

 

Lóvásárnál régi igazság, hogy a lókereskedő mindig azon van, hogy elhitesse a vásárlóval: a ló éppolyan, amilyennek gondolja és tökéletesen megfelel neki. Soha ne higgyük el első szóra, ha az eladó azt mondja, hogy a ló pé, eddzett, egészséges és nekünk való.

 

 

Anyagi tényezők:

- Megengedhetünk- e magunknak egy lovat?

- Van elég idő a lótartásra?

- Béristállóba adjuk a lovunkat, vagy magunk gondoskodunk róla otthon?

- Elég jól lovagolunk ahhoz,  hogy magunk is boldogoljunk?

- Eleget tudunk a lógondozásáról, hogy biztositani tudjuk a ló jólétét?

- Ha a gyermekeinknek akarunk pónit vásárolni, vajon ő is lelkesedik?

 

 

A lényeg, hogy minden nap törődjünk a lóval és necsak azért vegyük meg, hogy legyyen egy hanem azért mert szeretjük..

 

A ló magában sem olcsó mulatság és nem is beszéltünk a takaritóeszközökről, etetéséről, helyéről, körmölés(patkolás), oltások stb.. Ugyhogy csak akkor vegyünk lovat hogyha biztosan tudjuk neki biztositani ezeket a dolgokat..

 

 

Ha tudunk lovagolni de nem olyan jól akkor ne rögtön egy fiatal csikót vegyünk hanem egy idősebb tanultabbb lovat aki minket tanit..

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.